kisah klasik untuk masa depan

Wednesday, December 15, 2010

manik idaman (15) tambahan

 a'hah!! dapat gak upload gamba yang cantek~~
aku kasik nama ini pattern ialah manik Matahari nan Indah
model yang tak berbayo ni bukan tuan punyer baju.. yg tuan punyer baju bile nampak ni mesti makan jantung paru hati punyer lah~ sebab ada org laen yg peragakan dulu.. hehe (jgn mara yer ida)

 ni time mereka-reka design~ pening gak la~

Bile tibe masa dah siap.. ini lah hasil nye..
Amik masa berbulan-bulan 1 minggu ajerkk sebenarnya.. itu pun kalo duduk keras tak bangun-bangun terus menerus jahit.. tapi tempahan ni siap dalam masa 3 hingga 4 minggu..
 Jumlah keseluruhan upah jahit termasuk manik jarum benang makan minum kipas lampu adalah RM250. Sekian.. Heheh~


Monday, December 13, 2010

12 cara untuk mengetahui adakah anda mencintai seseorang.



12: Kamu bercakap dengan dia hingga lewat malam dan bila kamu tidur, kamu masih mimpi teringat padanya.

11: Kamu berjalan dengan perlahan  macam sepot sekali bila bersama dengannya.

10: Kamu rasa serba tak kena bila berjauhan dengannya.

9: Kamu akan tersenyum bila kamu mendengar suaranya.

8: Bila kamu memandangnya, kamu bute tidak nampak orang lain di sekeliling. Kamu hanya nampak dia...

6:Dia adalah segalanya yang kamu ingin fikirkan hingga ke jamban.

5: Kamu perasan kamu sentisa sengih senyum apabila kamu memandangnya.

4: Kamu akan melakukan apa sahaja untuk membolehkan kamu berjumpa dengannya.

3: Semasa kamu sedang membaca ini, dalam fikiran kamu terbayang wajah dia sahaja.

2:Kamu begitu asyik memikirkan tentang dirinya sehingga kamu tidak perasan bahawa nombor tujuh hilang/tiada.

1: Kamu akan balik scroll semula ke atas untuk memastikan adalah betul tiada no 7 dan kamu akan tergelak sendiri. heheheh~

Sunday, December 12, 2010

manik idaman (15)

 nak upload gak walau pun gamba tak cantek~~
nanti cuba dapatkan terus dlm tepon~

baju nikah bling bling~ RM250

manik idaman (14)


simple design RM30

manik idaman (13)

manik lipan bara 3 line RM45

manik idaman (12)


manik bundal crop RM45

manik idaman (11)


Manik Matahari Dada RM55

Manik Matahari Lengan RM50

* sesuai dengan baju tanpa corak. Bling~ bling~

Sunday, May 30, 2010

manik idaman (10)

manik majalara + manik tabur
rm 45
manik besar + tabur
rm 45


manik idaman (9)

Baju Nikah - Bling Bling Scattered Star
rm 150
[jahitan Lipan Bara Keliling Sambungan Baju]
kredit to : miss Juju @ gegurlz :D

Wednesday, May 26, 2010

manik idaman (8)

baju tunang membe :D
bahagian depan + lengan = rm100


kiri : pandangan tepi lengan
kanan : pandangan tengah lengan

bahagian depan baju.


Wednesday, April 28, 2010

manik idaman (4)

jahitan idea kak lin
rm 40
nota kaki cagu : membe kate mcm mr crab dgn penyu.. hehe~

manik idaman (3)

manik tabur 2 inci ++
rm 50
nota kaki : sowi kak as.. lama sgt pegang baju nih~ huhu

Monday, March 29, 2010

manik idaman (2)

manik tabur dgn mutiara bling2 :D rm45
siap dlm 2 hari..




Thursday, March 18, 2010

manik idaman (1)



seni manik atas kain untuk membe pakai time kenduri kawen.. ni baju adek beradek ni.. amik lumpsum rm100.

manik idaman

Manjalara Tangan rm40
Shooting Star Beads rm45
Baju tempahan membe siap dalam masa 3 hari kalu tolak masa masak, basuh, tido dan lain2.. :D






Wednesday, February 3, 2010

netball @ kuala selangor @ melawati hill



30hb Januari 2010~

lokasi: bukit melawati, kuala selangor~

masa: pepagi bute~




kekonon untuk melayakkan pasukan ke final.. akhirnya seperti yang macam diduga.. tepat pkol 10.30 aku dan hubby dah menuju ke puncak gemilang cahaya.. sambil layan lotong up at the hill.. huhu~~

sambil melayan perasaan dengan lotong up at the hill.. macam terubat jugak la luka di hati.. :D tapi macam siot aje.. buley plak muzium tutup time org ramai inginkan santapan minda!!~~ camne mereka uruskan tempat ni ek??~~ aduiyai..

"en. ***, saiye mintak tulong sgt2 neh.. kami di sini kesunyian, but only on weekdays. Sebab weekends byk plak org datang.. tension pon ada.."



"Macam ni la en. lotong, saye tak buley bantu en. lotong untuk melarikan diri dari sini. Sebab saye pun sedang dalam pelarian gak ni en. lotong.."
"Aduyai... isk! isk!"
"Gini aje la.. Ape kata en. lotong tanye wife saye kat sinun, Miss Aditya."
.........
"Ah!! perrsetankan dia.. bang! Biarkan diorg dok diam2 atas bukit ni! Nanti kalo kite dah bela diorg baek2.. pasti taik jugak akan dibalasnye!!"


"Tolong la saiye en. ***.. bawa la saiye pergi dari sini.. tempat yang penoh noda dan dosa.. isk! isk! isk!"


"? ? "
kah! kah! kah!

Friday, January 15, 2010

~netball (1)~




ni dah struggle gegila ni~~

lagi bape hari jer nak tournament neh~~

aduh~ duh~ duh~

asek menang bergaya aje~
bergaya depan kamera aa mane lagi~
hu~ hu~ u~
netball
& : PTD Klang vs JPA Putrajaya
football/soccer

lokasi : INSPEN, Bangi

date : 14hb Januari 2010

keputusan : 5 -11 / 3-0
kesimpulan : yea~ yea~ yehaa~ hancuss!!! :D